Jak już niektóre z Was wiedzą, nawiązałam współpracę z producentem przypraw - firmą Marsyl.
Bardzo dziękuję za tak ogromne pudło, w środku z przyprawami, deską
do krojenia i drewnianymi sztućcami. Lubię gotować, aż oczka mi się
świeciły, jak zobaczyłam, co jest w środku!
W
Biedronce, oprócz kosmetyków, kupiłam kapustę pekińską, więc
postanowiłam zrobić sałatkę z gyrosem, w której głównym składnikiem
jest... Przyprawa do gyrosa firmy Marsyl!
Aby przygotować tę pyszną i pożywną sałatkę, musimy:
1. Pokroić w kostkę jedną podwójną pierś z kurczaka i posypać przyprawą do gyrosa Marsyl.
2. Usmażyć na 2 łyżkach oleju, osuszyć z nadmiaru tłuszczu i ułożyć na dnie średniej wielkości miski.
3. Dodać 3 średniej wielkości ogórki kiszone, pokrojone w kostkę.
4. Dodać puszkę kukurydzy konserwowej.
5. Zalać wszystko keczupem (ja używam pikantnego Kotlina).
6. Dodać pokrojoną w kostkę dużą cebulę.
7. Dodać pół główki małej kapusty pekińskiej, porwanej lub posiekanej w kostkę.
8. Zalać wszystko sosem czosnkowym, zrobionym z 2 łyżek majonezu i 2 łyżek słodkiej śmietany, 3 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę, doprawionego solą, pieprzem i solą czosnkową.
Wstawić do lodówki na ok. godzinę, aby wszystko się "przegryzło".
SMACZNEGO!! ;)
Wstawić do lodówki na ok. godzinę, aby wszystko się "przegryzło".
SMACZNEGO!! ;)
Mniaaaam :)aż chcę się ją zjeść :) Na pewno w najbliższym czasie ją zrobię :p
OdpowiedzUsuńbardzo smacznie to wygląda.. aż ślinka cieknie!!! http://mama-laurki-testuje.bloog.pl/
OdpowiedzUsuńSałatka z gyrosem jest moją najukochańszą z wszystkich sałatek :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ta sałatke:) a ja własnie skoncźyłam robic danie z kurczakiem;)
OdpowiedzUsuńMmmm wygląda pysznie :) chyba sama zrobię gyrosa w przyszłym tygodniu :)
OdpowiedzUsuńJa robię trochę inaczej sałatkę Gyros, ale mimo wszystko fajną alternatywę przedstawiłaś :)
OdpowiedzUsuńapetyczne, prześlij troszkę przez kabelki;))
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś smaku. :)
OdpowiedzUsuńWIęc ja robię tak...
OdpowiedzUsuńsmażę mięso w przyprawach do gyrosa, kapustę pekińską kroję, dodaję trochę kukurydzy z puszki i ok. 10 oliwek zielonych drobno krojonych (mają silny smak, więc dużo ich nie dodaję). Sos robię TZATZIKI - możesz go kupić w większości sklepów: wsypuję zawartość torebki tego sosu do 3 łyżek majonezu i 3 łyżek śmietany :) i gotowe :)
Chyba poczułam, że jestem głodna! Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńJe również robię troszkę inaczej, ale Twoja wygląda pysznie ;) Zawsze dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek na którąś z warstw i zamiast sosu czosnkowego - majonez wymieszany z ketchupem, z tym, że moja domowa wersja to wymieszanie wszystkiego razem - łatwiej się je ;)
OdpowiedzUsuńAle mi smaka narobiłaś!:)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo pysznie :D
OdpowiedzUsuńp.s obserwuję ;)
UsuńZnam tę sałatkę, czesto ją robię - jest naprawdę smaczna :)
OdpowiedzUsuńmoja ulubiona sałatka - robię troszkę inaczej, ale smak ten sam ;]
OdpowiedzUsuńMmm moja ukochana sałatka <3 Ja robię bardzo podobnie, jednak składniki układam w innej kolejności :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam tą sałatke!! smaka mi zrobiłaś! :)
OdpowiedzUsuńJak jak byłam wtedy to zgarnęłam ostatnie pudełko które było zaklejone i nie rozerwane, a tak chyba z 10 takich leżało ;/
OdpowiedzUsuńJej, jak to pysznie wygląda! :D
OdpowiedzUsuńMmmmm pycha!!
OdpowiedzUsuńPychaaa! Przez Ciebie głodna się zrobiłam ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tą sałatke :)
OdpowiedzUsuń